🍋Gin Sour med nordisk twist

Gin Sour en frisk och len klassiker med elegant citruskaraktär. Den fluffiga skummet från äggvitan möter syrlig citron och enbärstoner från ginen – toppat med ett björkblad för en hint av svensk skog.
Ingredienser
- 5 cl gin
- 3 cl färskpressad citronjuice
- 2 cl sockerlag (1:1)
- 2 cl äggvita
- Isbitar
- Citronskiva och björkblad till garnering
Tillvägagångssätt
- Skaka alla ingredienser utan is i 10 sekunder (dry shake).
- Lägg i is och skaka hårt i ytterligare 10 sekunder.
- Sila upp i ett kylt coupeglas.
- Garnera med en tunn citronskiva och ett björkblad.
Utrustning
- Shaker
- Jigger/måttglas
- Cocktailsil
- Coupeglas
Smakprofil & serveringstips
Citrusfrisk, krämig och lätt floral, Gin Sour är en utmärkt fördrink när du vill imponera med något enkelt men sofistikerat.
Bakgrund till Gin Sour
Gin sour är en klassisk cocktail med anor från 1800-talet, närmare bestämt från 1862 då den dök upp i Jerry Thomas bok "The Bartender's Guide". Den är en variant av den bredare "sour"-familjen av drinkar, som traditionellt består av sprit, citronjuice och socker. Gin sour är en enkel kombination av gin, citronjuice och socker, och kan göras ännu mer komplex med ingredienser som äggvita eller bitters, enligt Diageo Bar Academy och The Nosey Chef.